Keksiukai su riešutų sviestu ir šokoladu – tai desertas, kuris apgaubia jaukumu ir užburia skonių harmonija. Kiekvienas kąsnis primena šiltą apkabinimą, o kvapas, sklindantis iš orkaitės, namus pripildo džiaugsmo ir ramybės. Tai puikus pasirinkimas, kai norisi nustebinti artimuosius ar tiesiog palepinti save.
Pagrindinis šių keksiukų akcentas – riešutų sviesto ir šokolado derinys, kuris sukuria tobulą skonių balansą. O atsikandus keksiuko maloniai nustebina išbėgantis šokoladas, kuris suteikia dar ir papildomo nuostabaus skonio. Be to, šis receptas tiks ir pradedantiesiems virtuvėje. Ingredientai paprasti ir lengvai prieinami, o gamybos procesas nereikalauja sudėtingų įgūdžių. Viskas, ko reikia – truputis meilės gaminimui ir šiek tiek laiko.
Nors šis receptas jau yra tobulas, tačiau jį galima lengvai pritaikyti pagal savo skonį. Jei norisi mažiau saldumo, rinkitės kuo tamsesnį šokoladą su didesniu kakavos kiekiu. Taip pat į tešlą galite įdėti kapotų riešutų, džiovintų vaisių ar žiupsnelį cinamono. Ieškote sveikesnio varianto? Naudokite viso grūdo ar avižinius miltus, o cukrų galite pakeisti medumi, klevų sirupu ar trintais bananais.

Keksiukai su riešutų sviestu ir šokoladu
Ingredientai:
- 300 g juodojo šokolado ir keleto gabalėlių į keksiukų vidų įdėti (1 keksiukui 0,5 šokolado gabalėlio)
- 250 g sviesto
- 5 kiaušinių
- 180 g miltų
- 100 g cukraus
- 100 g žemės riešutų sviesto
- 3 v. š. kakavos
- žiupsnelio druskos

Gaminimas:
- Šokoladą ir sviestą sudėkite į dubenį ir viską ištirpinkite virš garų vonelės.
- Kitame dubenyje plaktuvu išplakite kiaušinius ir cukrų, po to įmaišykite riešutų sviestą.
- Kakavą sumaišykite su miltais ir žiupsneliu druskos.
- Truputį pravėsusią šokolado ir sviesto masę supilkite į kiaušinių, riešutų šviesto ir cukraus masę, gerai išmaišykite. Ten pat sudėkite miltų mišinį ir vėl viską gerai permaišykite.
- Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C. Į keksiukų formeles pilkite po šaukštą keksiukų masės ir į kiekvieno būsimo keksiuko vidurį dėkite po šokolado gabalėlį.
- Pašaukite į orkaitę ir kepkite apie 20-30 minučių. Keksiukams iškepus, leiskite jiems atvėsti ir skanaukite.
Nuotraukos autorės.