Skip to content

Vištiena su riešutų sviestu – neįtikėtinai skanus receptas, kurį verta išbandyti

Vištiena su riešutų sviestu

Ar kada bandėte pikantiškus receptus su riešutų sviestu? Jeigu dar ne, tuomet pats metas išbandyti. Vištiena su riešutų sviestu – tai patiekalas, kuris nustebina savo skonių deriniu ir jaukumu. Švelni, sultinga vištiena ir kreminis, šiek tiek saldus, bet kartu ir sūrus riešutų sviesto padažas sukuria nepakartojamą skonių harmoniją lėkštėje.

Pagrindinė vištienos su riešutų sviestu paslaptis slypi padaže. Jis ne tik suteikia patiekalui kreminę tekstūrą, bet ir subalansuoja skirtingus skonius: švelniai salstelėjęs žemės riešutų sviestas dera su sojos padažo sūrumu, citrinos rūgštumu ir lengvu kokosų pieno švelnumu. Be to, prieskoniai – česnakas, imbieras, pipirai – papildo šį skonį ir suteikia jam dar daugiau sodrumo.

Receptas: vištiena su riešutų sviestu

Vištiena su riešutų sviestu puikus pasirinkimas tiems, kurie mėgsta egzotiškesnius, tačiau nesudėtingai paruošiamus patiekalus. Be to, skanu tiekti kartu su virtais ryžiais ir mėgstamomis salotomis.

Ingredientai:

  • 750 g vištienos šlaunelių mėsos
  • 400 g kokosų pieno
  • 5 v. š. sojos padažo
  • 3 v. š. žemės riešutų sviesto
  • 2 v. š. rudojo cukraus
  • 2 v. š. citrinos sulčių
  • 2 skiltelių česnako
  • 0,5 a. š. druskos
  • 0,25 a. š. pipirų
  • 0,5 a. š. česnako miltelių
  • 0,25 a. š. malto imbiero
  • aliejaus kepimui

Patiekimui (nebūtina):

  • laimo skiltelės
  • smulkintų žemės riešutų
  • šviežios kalendros
  • čili pipiro

Gaminimas:

Vištiena su riešutų sviestu
  1. Vištienos šlauneles supjaustykite stambiomis juostelėmis, sumaišykite su 2 šaukštais sojos padažo, smulkintu česnaku, druska, pipirais, česnako milteliais, maltu imbieru.
  2. Dubenyje sumaišykite kokosų pieną, 3 šaukštus sojos padažo, cukrų ir citrinos sultis.
  3. Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek aliejaus ir dėkite vištieną kepti. Kepkite ant didelės kaitros vis pamaišydami apie 5 minutes. Tuomet supilkite kokosų pieno padažą ir kaitinkite ant didelės kaitros neuždengus dangčiu apie 12-15 minučių, kol vištiena pilnai iškeps ir padažas sutirštės iki norimos tekstūros.
  4. Įmaišykite riešutų sviestą.
  5. Patiekiant apšlakstykite laimo sultimis, pabarstykite smulkintais žemės riešutais, kalendros lapeliais, čili pipiro griežinėliais.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *