Skip to content

Avižiniai sausainiai su riešutų sviestu, serbentais ir šokoladu – greitas desertas vos per 30 min.

Avižiniai sausainiai su riešutų sviestu, serbentais ir šokoladu

Šie avižiniai sausainiai su riešutų sviestu – puikus kepinys, kai norisi kažko saldaus ir greitai pagaminamo. Gamybai užtruksite vos 10 minučių ir dar 20 minučių prireiks kepimui, kol nuostabūs sausainiai atsidurs ant jūsų stalo.

Šie sausainiai iškepa gana traškūs ir nėra per daug saldūs. Be to, jie puikiai išsilaiko sandariame inde iki savaitės, tad labai patogu turėti tokį gardėsį po ranka. Čia labai dera rūgštūs serbentai ir šokolado gabaliukai, kurie kartu sukuria nuostabų skonių derinį. Tačiau uogas galite naudoti ir kitas, pavyzdžiui, šilauoges, spanguoles ar vyšnias. O jei nesinori šviežių uogų, vietoje jų galite dėti razinas, džiovintas spanguoles ar visai jų nenaudoti. Fantazijai ribų nėra, tačiau šis recepto variantas – mano mėgstamiausias.

Avižiniai sausainiai su riešutų sviestu, serbentais ir šokoladu

Avižiniai sausainiai su riešutų sviestu (receptas)

Taigi ilgai nelaukiant pereikime prie gaminimo.

Jums reikės:

  • 250 g smulkių viso grūdo avižinių dribsnių
  • 100 g sviesto
  • 100 g  avižinių miltų
  • 100 g riešutų sviesto
  • 50 g cukraus arba kito saldiklio
  • 50 g serbentų ar kitų norimų uogų
  • 30 g juodojo šokolado
  • 1 kiaušinio
  • 1 a. š. kepimo miltelių
  • žiupsnelio druskos

Gaminimas:

  1. Kambario temperatūros sviestą išplakite su riešutų sviestu, cukrumi ir kiaušiniu iki vientisos masės.
  2. Suberkite miltus, avižinius dribsnius, kepimo miltelius, uogas, smulkintą šokoladą ir druską. Viską gerai išmaišykite. Masė turi būti tiršta, formuojama rankomis. Jei masė kiek per skysta, pridėkite dar avižinių dribsnių.
  3. Drėgnomis rankomis formuokite sausainius ir sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos formos. Sausainiai kepdami didės, tad tarp sausainių palikite didesnius tarpus.
  4. Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje (funkcija: viršus + apačia), apie 20 min.
Avižiniai sausainiai su riešutų sviestu, serbentais ir šokoladu

Skanaus!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *