Skip to content

Avižų košė su riešutų sviestu – du variantai: mėgstantiems saldžiai ir sūriai

Avižų košė su riešutų sviestu

Avižų košė su riešutų sviestu yra daugelio mėgstama ir dažnai karaliauja ant pusryčių stalo. Tačiau vien grūdai ir riešutų sviestas šiek tiek nuobodu, tad avižų košę galima pagardinti įvairiausiais kitais priedais: nuo vaisių iki daržovių ar žalumynų. Šį kartą dalinuosi avižų košės variantais, kurie tiks tiek mėgstantiems saldžiai, tiek sūrių skonių gerbėjams. Abiejuose variantuose slypi pagrindinis priedas – riešutų sviestas, kuris košei suteikia nuostabaus skonio.

Saldi avižų košė su riešutų sviestu

Saldžioje versijoje kiviai ir bananai ne tik suteikia natūralaus saldumo, bet ir praturtina košę vitaminais, mineralais ir skaidulomis. O ištirpęs juodojo šokolado gabalėlis suteikia malonaus kartumo, kuris puikiai dera su traškiu riešutų sviestu.

Avižų košė su riešutų sviestu

Ingredientai:

  • 60 g avižų kruopų (naudojau pilno grūdo neskaldytas)
  • 1 vnt. kivio
  • 50 g banano
  • 1 a. š. žemės riešutų sviesto (naudojau traškų)
  • 1 gabalėlio juodojo šokolado (geriau kuo tamsesnio, bent 80 % kakavos)
  • keleto džiovintų spanguolių (nebūtina)

Sūri avižų košė su riešutų sviestu

Jei saldumas ryte jūsų nežavi, siūlau išbandyti sūrų variantą. Šis receptas puikiai tinka tiems, kurie mėgsta pikantiškus ir sodrius skonius. Petražolės ar kitos prieskoninės žolelės suteikia košei gaivos ir aromato, o mielių dribsniai praturtina skonį subtiliu sūrumu ir riešutiniu poskoniu. Viską apjungia traškus riešutų sviestas. Tad išbandykite jums mėgstamiausią variantą.

Avižų košė su riešutų sviestu

Ingredientai:

  • 70 g avižų kruopų (naudojau pilno grūdo neskaldytas)
  • 5 g šviežių petražolių, galima keisti krapais ar kitomis prieskoninėmis žolelėmis
  • 1 a. š. žemės riešutų sviesto (naudojau traškų)
  • 1 a. š. mielių dribsnių

Avižų košės gaminimas

  1. Kruopas gerai perplauti ir vakare užmerkti kambario temperatūros vandenyje.
  2. Ryte dar keletą kartų perplauti, užpilti nauju vandeniu, pasūdyti, užvirti ir pavirti ~3 min. Vėliau palikti šiek tiek brinkti.
  3. Saldžiai versijai paruoštą košę tiekti su pjaustytais vaisiais, džiovintomis spanguolėmis, riešutų sviestu ir juoduoju šokoladu.
  4. Sūriai versijai paruoštą košę tiekti su smulkintomis petražolėmis, riešutų sviestu ir mielių dribsniais.
Avižų košė su riešutų sviestu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *