Skip to content

Granola su riešutų sviestu – išbandykite be galo skanų ir baltymais gausų receptą

Granola su riešutų sviestu - išbandykite be galo skanų ir gausų baltymų receptą

Pamirškite brangiai kainuojančią, prikimštą pridėtinio cukraus ir kitų priedų parduotuvėje pirktą granolą. Ši naminė granola su riešutų sviestu ne tik sveikesnė, bet ir skanesnė nei esanti parduotuvėje. O gaminimui laiko daug tikrai nereikės. Kas dar puiku gaminant granolą namuose? Tai, kad galite priedus keisti tokiais, kokiais norite bei reguliuoti cukraus kiekį. Granolą galite gaminti ir vien tik iš avižinių dribsnių ir riešutų sviesto arba pridėti papildomų priedų, kaip pateikiame recepte. Priedai gali būti įvairūs: mėgstamos sėklos (moliūgų, saulėgrąžų, sezamų, linų sėmenų, čija, kanapių, aguonų), kokoso drožlės, įvairūs mėgstami riešutai, džiovinti vaisiai ir uogos. Be to, jei visai vengiate pridėtinio cukraus, medų galite keisti trintu bananu. Granola su riešutų sviestu yra ne tik gardi, bet ir labai praktiška. Vieną kartą pasigaminsite didesnį kiekį ir šio skanėsto turėsite ilgam.

Kur naudoti granolą?

Granola su riešutų sviestu ne tik tinka įvairiems užkandžiams gardinti, bet ją galima valgyti ir vieną, kai norisi greito ir skanaus gardėsio. Kur ją panaudoti, štai keletas idėjų:

  • Užberkite ant graikiško jogurto, kartu galima išmaišyti uogų ar vaisių.
  • Naudokite vietoje sausų pusryčių su kefyru.
  • Pagardinkite tirštus vaisių kokteilius.
  • Gardinkite ledus.
  • Užberkite ant vaisių ar vaisių salotų.
  • Gaminkite čija pudingą kartu su granola.
  • Kepant keksiukus ar pyragus, jų viršų pabarstykite granola.
  • Puikiai tiks ir kaip dovanos idėja – supakuokite į mažus indelius ir dovanokite artimiesiems. 

Granola su riešutų sviestu (receptas)

Granola su riešutų sviestu

Granolai pagaminti reikės:

  • 400 g stambių avižinių dribsnių
  • 3 v. š. žemės riešutų sviesto
  • 2 v. š. moliūgų sėklų
  • 2 v. š. saulėgrąžų sėklų
  • 2 v. š. graikinių riešutų ar kitų norimų riešutų
  • 2 v. š. medaus arba pagal skonį (galima keisti klevų, agavų sirupu)
  • 2 v. š. kokosų aliejaus
  • 1 a. š. cinamono
  • 0,5 a. š. kardamono, malto
  • 0,25 a. š. druskos

Gaminimas:

  1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite didelę kepimo skardą.
  2. Dideliame dubenyje sumaišykite visus sausus ingredientus: avižinius dribsnius, smulkintus riešutus, moliūgų sėklas, saulėgrąžų sėklas bei prieskonius.
  3. Kitame dubenyje išplakite medų (jei jis sutirštėjęs, pašildykite porą minučių, kol taps skystas), tirpintą kokosų aliejų ir žemės riešutų sviestą iki vientisos masės.
  4. Supilkite suplaktus skystus produktus į dubenį su sausų produktų mišiniu ir gerai išmaišykite, kol visi ingredientai pasidengs plakiniu.
  5. Paruoštą granolą tolygiai plonu sluoksniu paskleiskite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos.
  6. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių, kas 10 minučių išmaišydami. Paskutines kepimo minutes stebėkite granolą ypač atidžiai, kad neperkeptų ar nesudegtų.
  7. Iškepusią granolą penkias minutes palikite atvėsti kepimo skardoje, o tuomet sulaužykite norimo dydžio gabalėliais. Palikite, kol visiškai atvės.
  8. Laikykite sandariai užsidarančiame indelyje. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *