Skip to content

Obuolių pyragas su riešutų sviestu, kuris patiks visiems saldumynų mėgėjams

Obuolių pyragas su riešutų sviestu, kuris patiks visiems saldumynų mėgėjams

Obuolių pyragas su riešutų sviestu – tai gardus derinys, kuriame susipina tradiciniai skoniai ir šiuolaikiški akcentai, suteikiantys desertui išskirtinio žavesio. Šis pyragas sujungia saldžių, sultingų obuolių aromatą su kreminiu, sodraus skonio riešutų sviestu, o visa tai papildo subtilūs prieskoniai, suteikiantys malonų šilumos pojūtį ir jaukumo jausmą.

Tai ne tik desertas – tai ypatingas skanėstas, kuris sušildys širdį ir pradžiugins skonio receptorius vėsiomis dienomis. Obuolių ir riešutų sviesto pyragas puikiai tinka ne tik prie kavos puodelio įprastą dieną, bet ir svečiams pavaišinti – jo kvapnus aromatas ir unikalus skonis paliks neišdildomą įspūdį.

Be to, gaminant šį pyragą galima keisti ingredientus pagal poreikį. Vietoje medaus galite naudoti klevų ar agavų sirupą, kurie suteiks šiek tiek kitokį saldumą. Vietoje žemės riešutų sviesto galite naudoti lazdynų ar migdolų riešutų sviestą. Goji uogas galite pakeisti džiovintomis spanguolėmis, razinomis arba smulkintais džiovintais abrikosais.

Obuolių pyragas su riešutų sviestu, kuris patiks visiems saldumynų mėgėjams

Pyrago pagrindui reikės:

  • 100 g medaus
  • 3 vnt. kiaušinių
  • 200 g žemės riešutų sviesto
  • 3 vnt. obuolių (didelių, geriau rūgštesnių)
  • 150 g sviesto (kambario temperatūros)
  • 150 g miltų
  • 30 g goji uogų
  • 2 a. š. kepimo miltelių

Pyrago viršui reikės:

  • 50 g lazdyno riešutų
  • 20 g medaus
  • 20 g goji uogų
  • 1 v. š. medaus
  • 1 a. š. cinamono

Gaminimas:

  1. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais.
  2. Kambario temperatūros sviestą sumaišykite su medumi, įmuškite kiaušinius, sudėkite riešutų sviestą. Viską gerai išmaišykite elektriniu plaktuvu.
  3. Pamažu į masę suberkite miltus ir išmaišykite. Maišydami tešlą, stenkitės nepermaišyti, kad pyragas išliktų purus ir minkštas.
  4. Obuolius nuplaukite, nulupkite, išimkite sėklas ir supjaustykite skiltelėmis. Obuolius įmaišykite į tešlą. Berkite goji uogas bei dar vieną kartą labai gerai išmaišykite.
  5. Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi, patepkite jį sviestu ir supilkite tešlą.
  6. Tuomet lazdyno riešutus peiliu pasmulkinkite ir maždaug 5 minutes pakepkite kaitrioje keptuvėje, leiskite jiems atvėsti.
  7. Iš pyrago viršui skirtų ingredientų pagaminkite trupinius, juos tolygiai paskirstykite ant pyrago viršaus.
  8. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C temperatūros, įdėkite pyragą ir kepkite maždaug 45 minutes.
  9. Leiskite pyragui pravėsti. Galima pyragą apiberti cukraus pudra, goji uogomis ir lazdyno riešutais.
Obuolių pyragas su riešutų sviestu, kuris patiks visiems saldumynų mėgėjams

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *